ATEX en IECEx Advies

Voor al uw vragen over ATEX, IECEx en CE markering bent u bij MIBEX aan het juiste adres. MIBEX is al jaren fulltime specialist op het gebied van explosieveiligheid en beschikt over veel praktische kennis en ervaring met deze wet- en regelgeving.

Lees verder

ATEX en IECEx Certificering

Certificering van apparatuur en machines volgens ATEX of IECEx is ons vak. MIBEX helpt u graag bij een explosieveilig ontwerp, het technisch constructie dossier en verzorgt de certificering van elektrische of mechanische apparatuur voor u.

Lees verder

ATEX en IECEx Training

MIBEX leidt uw medewerkers vakkundig op middels in-company maatwerktrainingen op het gebied van explosieveiligheid. De praktijk van de cursisten is hierbij het uitgangspunt. Indien gewenst kan na afloop een IECEx 05 examen afgenomen worden.

Lees verder

ATEX en IECEx Inspectie

Apparatuur en machines in explosiegevaarlijke omgevingen dienen volgens EN 60079-17 periodiek geïnspecteerd te worden om aan te kunnen tonen dat apparatuur explosieveilig is. MIBEX kan deze inspecties deskundig voor u uitvoeren.

Lees verder

Welkom bij MIBEX

MIBEX is specialist op het gebied van explosieveiligheid en ATEX of IECEx product- en installatie ontwerp, certificering en inspectie voor zowel elektrische als niet-elektrische apparatuur, samenstellen, skids, installaties, componenten of beveiligingssystemen.

MIBEX begeleidt fabrikanten, machinebouwers en eindgebruikers bij risicobeoordelingen en geeft ATEX advies over de technische eisen, toe te passen beschermingswijzen en het explosieveilige ontwerp van apparatuur, machines en installaties in zowel gas- als stofomgevingen. Tevens biedt MIBEX begeleiding van het proces tot en met de daadwerkelijke ATEX 114 of IECEx certificering en CE markering van uw apparatuur.

Door deelname aan de Nederlandse Normencommissie voor Explosieveiligheid is MIBEX actief betrokken bij de ontwikkeling van ATEX normen en altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van explosieveiligheid.

Op deze website vindt u informatie over wet- en regelgeving op het gebied van explosieveilige apparatuur. Onder diensten vindt u meer informatie over onderwerpen waarmee MIBEX u van dienst kan zijn in de vorm van advies, inspecties of trainingen.

Neem contact op
Januari 2021 Foto

ATEX Vouwboekje

MIBEX heeft in samenwerking met X-Traco een ATEX vouwboekje ontwikkeld met unieke installatiekaart. Hierop vindt u een grafische weergave van de meest belangrijke ATEX relevante installatie-eisen voor elektrische apparatuur in gas- en stofomgevingen volgens EN 60079-14.

Eind 2020 hebben we het vouwboekje een update gegeven en verder uitgebreid. Vraag nu een GRATIS exemplaar aan.

ATEX Vouwboekje
Januari 2021 Foto

UKCA verplicht voor ATEX producten in UK

Brengt u ATEX producten op de markt in het Verenigd Koninkrijk? Let er dan op dat u vanaf 31-12-2021 dient te voldoen aan de UKCA eisen.

De verschillen zijn beperkt, maar u zult in plaats van CE markering de UKCA markering aan moeten brengen en een UKCA verklaring moeten opstellen in plaats van een EU-conformiteitsverklaring. Daarnaast dienen de conformiteitsprocedures volgens UKCA gevolgd te worden, wat betekent dat u in sommige gevallen een UKCA certificaat nodig heeft.

MIBEX kan u infomeren over de wijzigingen en helpen met de aanpassingen om uw producten te kunnen blijven afzetten in het verenigd koninkrijk.

Meer weten?

Wilt u meer informatie, of heeft u opmerkingen, vul dan hiernaast uw gegevens in. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Referenties

Bedrijven die wij geholpen hebben op het gebied van explosieveiligheid zijn onder andere: