ATEX en IECEx Advies

Voor al uw vragen over ATEX, IECEx en CE markering bent u bij MIBEX aan het juiste adres. MIBEX is al jaren fulltime specialist op het gebied van explosieveiligheid en beschikt over veel praktische kennis en ervaring met deze wet- en regelgeving.

Lees verder

ATEX en IECEx Certificering

Certificering van apparatuur en machines volgens ATEX of IECEx is ons vak. MIBEX helpt u graag bij een explosieveilig ontwerp, het technisch constructie dossier en verzorgt de certificering van elektrische of mechanische apparatuur voor u.

Lees verder

ATEX en IECEx Training

MIBEX leidt uw medewerkers vakkundig op middels in-company maatwerktrainingen op het gebied van explosieveiligheid. De praktijk van de cursisten is hierbij het uitgangspunt. Indien gewenst kan na afloop een IECEx 05 examen afgenomen worden.

Lees verder

ATEX en IECEx Inspectie

Apparatuur en machines in explosiegevaarlijke omgevingen dienen volgens EN 60079-17 periodiek geïnspecteerd te worden om aan te kunnen tonen dat apparatuur explosieveilig is. MIBEX kan deze inspecties deskundig voor u uitvoeren.

Lees verder

Welkom bij MIBEX

MIBEX is specialist op het gebied van explosieveiligheid en ATEX of IECEx product- en installatie ontwerp, certificering en inspectie voor zowel elektrische als niet-elektrische apparatuur, samenstellen, skids, installaties, componenten of beveiligingssystemen.

MIBEX begeleidt fabrikanten, machinebouwers en eindgebruikers bij risicobeoordelingen en geeft ATEX advies over de technische eisen, toe te passen beschermingswijzen en het explosieveilige ontwerp van apparatuur, machines en installaties in zowel gas- als stofomgevingen. Tevens biedt MIBEX begeleiding van het proces tot en met de daadwerkelijke ATEX 114 of IECEx certificering en CE markering van uw apparatuur.

Door deelname aan de Nederlandse Normencommissie voor Explosieveiligheid NEC31 en NC341093 is MIBEX actief betrokken bij de ontwikkeling van ATEX normen en altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van explosieveiligheid.

Op deze website vindt u informatie over wet- en regelgeving op het gebied van explosieveilige apparatuur. Onder diensten vindt u meer informatie over onderwerpen waarmee MIBEX u van dienst kan zijn in de vorm van advies, inspecties of trainingen.

Neem contact op
Januari 2020 Foto

ATEX Temperatuurmetingen

Voor de beoordeling van explosieveilige apparatuur is de bepaling van de oppervlaktetemperatuur of temperaturen van kunststof delen zoals pakkingen of behuizing delen een belangrijk onderdeel.

Door jarenlange ervaring kan MIBEX deze testen deskundig voor u uitvoeren, of voorbereiden en de benodigde apparatuur aanleveren.

MIBEX kan voor u een testplan opstellen volgens de relevante normen, zoals EN 60079-0 of ISO 80079-36, de testen uitvoeren en een testrapport opstellen wat gebruikt kan worden in het technisch constructie dossier.

ATEX Temperatuurmetingen
31 Oktober 2019 Foto

EN13463 serie normen vervallen

Op 31 oktober 2019 is het vermoeden van overeenstemming ten aanzien van de EN 13463 serie normen voor niet-elektrische apparatuur, bedoeld voor gebruik in explosieve atmosferen (ATEX) komen te vervallen. Deze normen zijn inmiddels vervangen door de ISO 80079-36:2016 en ISO 80079-37:2016.

Heeft u uw technisch constructie dossier, handleiding, EU-verklaring en markering al aangepast?

MIBEX kan u infomeren over de wijzigingen en uw bestaande ATEX dossier reviewen en/of aanpassen.

EN 13463 naar ISO 80079

Meer weten?

Wilt u meer informatie, of heeft u opmerkingen, vul dan hiernaast uw gegevens in. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Referenties

Bedrijven die wij geholpen hebben op het gebied van explosieveiligheid zijn onder andere: