ATEX Certificering

MIBEX biedt begeleiding bij het ATEX 114 of IECEx 02 ontwerp, documenteren en certificeren van explosieveilige (EX) apparatuur. Hieronder valt bijvoorbeeld het uitvoeren van een ontstekingsanalyse of risicobeoordeling en het geven van praktisch toepasbaar advies voor uw explosieveilige ontwerp (zowel elektrisch als mechanisch en gas en stof toepassingen).

Met name het interpreteren en praktisch toepasbaar maken van de relevante productnormen en het opstellen van de noodzakelijke onderbouwing in het technisch constructie dossier is ons specialisme.

ATEX 2014/34/EU of ATEX 114 (Europese certificering van EX apparatuur)

Wij helpen u graag bij het opstellen van de risicobeoordeling, handleiding en EU-verklaring als onderdeel van het technisch constructie dossier om aan te kunnen tonen dat een apparaat voldoet aan ATEX 114 richtlijn 2014/34/EU.

Zowel bij zelfcertificering als bij certificering door een notified body kunnen wij begeleiding bieden.

In geval van serieproductie van explosieveilige apparatuur kunt u te maken krijgen met eisen aan een kwaliteitssysteem op de productie van ATEX apparatuur, de Quality Assurance Notification (ATEX QAN). MIBEX kan u helpen bij het opzetten van een dergelijk kwaliteitssysteem.

IECEx 02 (Mondiale certificering van EX apparatuur)

Een IECEx certificering zal altijd door een notified body uitgevoerd worden, ook in het geval van zone 2 apparatuur. Bij IECEx certificering kan MIBEX de voorbereidingen en de daadwerkelijke IECEx certificering bij een notified body naar keuze begeleiden.

In geval van serieproductie van explosieveilige apparatuur kunt u te maken krijgen met eisen aan een kwaliteitssysteem op de productie van IECEx apparatuur, het Quality Assessment Report (IECEx QAR). MIBEX kan u helpen bij het opzetten van een dergelijk kwaliteitssysteem.

IECEx 03 (Mondiale certificering van EX bedrijven)

IECEx 03 betreft certificering van een werkplaats die ATEX apparatuur repareert en reviseert of bedrijven die EX installaties ontwerpen, installeren of inspecteren. Ook deze certificering en het opstellen van bijbehorend kwaliteitssysteem kan MIBEX voorbereiden en begeleiden.

Meer weten?

Wilt u meer informatie, of heeft u opmerkingen, vul dan hiernaast uw gegevens in. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.