ATEX Temperatuurmetingen

Voor de beoordeling van explosieveilige apparatuur is de bepaling van de oppervlaktetemperatuur of temperaturen van kunststof delen zoals pakkingen of behuizing delen een belangrijk onderdeel.

Bij elektrische of niet-elektrische apparatuur zal bepaald moeten worden hoe warm het apparaat wordt tijdens normaal bedrijf of tijdens foutcondities, afhankelijk van de uiteindelijke categorie.

MIBEX kan deze metingen deskundig voor u uitvoeren als onderdeel van de ATEX beoordeling en opbouw van een technisch constructie dossier.

Wij beschikken over een gekalibreerde 4-kanaals datalogger met thermokoppels. Om de beste plaats voor de thermokoppels te kunnen bepalen gebruiken wij een thermografische camera om hotspots te kunnen lokaliseren.

Door jarenlange ervaring kan MIBEX deze testen deskundig voor u uitvoeren, of voorbereiden en de benodigde apparatuur aanleveren. MIBEX kan voor u een testplan opstellen volgens de relevante normen, zoals EN 60079-0 of EN-ISO 80079-36, de testen uitvoeren en een testrapport opstellen wat gebruikt kan worden in het technisch constructie dossier.


Meer weten?

Wilt u meer informatie, of heeft u opmerkingen, vul dan hiernaast uw gegevens in. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.