ATEX en IECEx Advies

Voor al uw vragen over ATEX, IECEx en CE markering bent u bij MIBEX aan het juiste adres. MIBEX is al jaren fulltime specialist op het gebied van explosieveiligheid en beschikt over veel praktische kennis en ervaring met deze wet- en regelgeving.

Lees verder

ATEX en IECEx Certificering

Certificering van apparatuur en machines volgens ATEX of IECEx is ons vak. MIBEX helpt u graag bij een explosieveilig ontwerp, het technisch constructie dossier en verzorgt de certificering van elektrische of mechanische apparatuur voor u.

Lees verder

ATEX en IECEx Training

MIBEX leidt uw medewerkers vakkundig op middels in-company maatwerktrainingen op het gebied van explosieveiligheid. De praktijk van de cursisten is hierbij het uitgangspunt. Indien gewenst kan na afloop een IECEx 05 examen afgenomen worden.

Lees verder

ATEX en IECEx Inspectie

Apparatuur en machines in explosiegevaarlijke omgevingen dienen volgens ATEX 153 periodiek geïnspecteerd te worden om aan te kunnen tonen dat apparatuur explosieveilig is. MIBEX kan deze inspecties deskundig voor u uitvoeren.

Lees verder

Welkom bij MIBEX

MIBEX is specialist op het gebied van explosieveiligheid en ATEX of IECEx product- en installatie ontwerp, certificering en inspectie voor zowel elektrische als niet-elektrische apparatuur, samenstellen, skids, installaties, componenten of veiligheidssystemen.

MIBEX begeleidt fabrikanten, machinebouwers en eindgebruikers bij risicobeoordelingen en geeft ATEX advies over de technische eisen, toe te passen beschermingswijzen en het explosieveilige ontwerp van apparatuur, machines en installaties. Tevens biedt MIBEX begeleiding van het proces tot en met de daadwerkelijke ATEX 114 of IECEx certificering en CE markering van uw apparatuur.

Door deelname aan de Nederlandse Normencommissie voor Explosieveiligheid NEC31 is MIBEX actief betrokken bij de ontwikkeling van ATEX normen en altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van explosieveiligheid.

Op deze website vindt u informatie over wet- en regelgeving op het gebied van explosieveilige apparatuur. Onder diensten vindt u meer informatie over onderwerpen waarmee MIBEX u van dienst kan zijn in de vorm van advies, inspecties of trainingen.

Neem contact op
28 November 2018 Foto

ATEX Event

Op 28 november 2018 verzorgt MIBEX een lezing over mechanische ontstekingsbronnen op de derde editie van het ATEX Event, een seminar vol praktische, inhoudelijke en actuele informatie over ATEX.

Het belooft een inspirerende, maar vooral praktische dag, vol praktijkcases, tips en trucs te worden. Tijdens het event is voldoende ruimte om te netwerken, vragen te stellen en om met andere ATEX professionals van gedachten te wisselen over uw eigen praktijksituatie.

ATEX Event
Augustus 2018 Foto

Nieuwe training ATEX 114 en CE markering

MIBEX biedt een nieuwe training over ATEX 114 en CE-markering. U leert in deze training alles over de eisen die gesteld worden aan een fabrikant om ATEX gecertificeerde apparatuur (elektrisch of niet-elektrisch) op de markt te mogen brengen.

We beantwoorden vragen als: wat zijn de verantwoordelijkheden, wanneer valt een apparaat onder ATEX, welke documentatie moet er opgesteld worden en is er een notified body bij nodig?

Training ATEX 114 en CE markering

Meer weten?

Wilt u meer informatie, of heeft u opmerkingen, vul dan hiernaast uw gegevens in. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Referenties

Bedrijven die wij geholpen hebben op het gebied van explosieveiligheid zijn onder andere: